Endelig kunne man komme til udlandet igen

Sommerferien er slut og en brugt sommerferie er billigt til salg. De sidste par år har man ikke kunne komme til udlandet grundet Corona, så selvom det var lidt bøvlet med attester, mundbind m.v., så var det nu meget rart at komme væk.

Turen gik til …

Et af familiens foretrukne rejsemål er Kreta. Det er et sted vi er kommet de sidste 18 år – ikke hvert eneste år, men næsten.

Vi har forsøgt os med både Italien og Spanien også, men det bliver aldrig det samme som Kreta, der er bare noget der tiltaler os. Jeg ved ikke om det er maden, kulturen eller bare fordi vi er kommet der så meget, men vi føler os mere hjemme på Kreta.

Kakerlakker …

Selvom vi kun har været forhindret i at rejse udenlands i to somre, så havde vi faktisk glemt noget af det vi er knap så begejstrede for i Grækenland, nemlig kakerlakker.

De er altså voldsomt store, og vi plejer altid at huske, at lægge et håndklæde under døren til vores værelse (Grækerne har en mani med, at der altid er luft under dørene så kryb og kravl kan kravle under), men det opdagende vi næste morgen.

Ikke mindre end fem fuldvoksen kakerlakker havde fundet ind i løbet af natten, og de er altså lidt klamme at have med at gøre, så de efterfølgende nætter huskede vi håndklæder under døren.

Sol og vand …

Det var varmt, men det er det jo altid på Kreta – næsten i hvert fald – så selvom vi herhjemme ret hurtigt kan blive træt af blæst og vind, så er det nu meget rart på Kreta når det lufter lidt, det kan lige tage toppen af temperaturen.

Livet på en strandstol
At ligge på en strandstol og hører bølgernes brusen er ren terapi

Som altid, så var vi nogle der glemte solcremen den første stranddag, og det hævner sig ret hurtigt i form af meget rød og øm hud.

Men at ligge på en strandstol og bare lave ingenting, er altså noget man godt kan vænne sig til. Selvom jeg godt kan lige bare at være hjemme, så er der altid lidt dagligdagsting man godt lige kan fikse, men når man ligger på en strandstol på Kreta, så kan man KUN slappe af og bare nyde livet.

Turen går …

… hjem

Intet varer evigt, og det gør ferier jo heller ikke. I modsætning til det med kakerlakkerne, så husker vi altid lige, at tjekke værelset for væggelus inden vi pakker alt ned i gen.

Vi er en gang kommet hjem med væggelus og det er om noget et helvede at slippe af med igen, så den fejl laver vi med garanti ikke igen, og det er ikke bare når vi kommer fra ferie, men hver gang vi har sovet andre steder som hoteller, vandrehjem m.v., så hermed lige en opfordring til andre om at gøre det samme.

Skriv et svar