Hvepsene ankommer

Så er vi nået til den tid på året hvor hvepsene igen er begyndt at dukke op i de danske haver, med de gener det nu engang fører med sig.

Hvepse er i sig selv ikke farlige, men det er nok de færreste der ønsker, at have en hvepsebo i nærheden af hvor man opholder sig når man har fri.

For at undgå at blive generet af hvepse, er det en god idé at holde lidt øje med hvad der sker rundt omkring ens hus – husk f.eks. at kigge op under tag-udhæng og se om der er aktivitet fra hvepse. Hvis hvepsene er ved at bygge et hvepsebo, så vil der oftest være en ret markant trafik af de gule arbejdshvepse, og specielt omkring solnedgang hvor alle hvepse begynder at trække tilbage til boet igen for natten.

Har man loftsrum, skunk-rum eller andre rum hvor man sjældent kommer, så kan det være en rigtig god idé at give disse steder lidt opmærksomhed, specielt her i forsommeren. Det er nu engang nemmere at fjerne et hvepsebo inden det bliver alt for stort.

Husk også at tjekke eventuelle udhuse, cykelskure, hække, legehuse, hvepse har det med at placerer deres bo på steder hvor der sjældent kommer mennesker og hvor der derfor er fred og ro.

Finder man et hvepsebo, så skal man få det fjernet inden det bliver alt for stort. Et hvepsebo kan i værste tilfælde fylde flere kvadratmeter og indeholde adskillige tusinde hvepse.

Mange forsøger selv at fjerne deres hvepsebo, men det skal gøres med omtanke, for konsekvensen kan være uoverskuelig. Kommer hvepsene først ud af deres bo, så kan de være særdeles agresive.

Det bedste er altid at få fat i et professionelt skadedyrsfirma – dels har de erfaring med bekæmpelse af hvepse, og derudover er de i besiddelse af det rigtige beskyttelsesudstyr så de undgår at blive stukket af hvepsene.

Skriv et svar